fredag 21 augusti 2009

Byggnadsvårdare på besök

Imorgon får jag fiiint besök :). 3 av mina kurskamrater ifrån Kulturvård- & byggnadsvårdkursen kommer till Värmland & Älvgärdet. Funderar på vad som kan passa, Fröding eller Selma...? Förmodligen något gammalt 1600-tal :)

Vi har tagit alla tillfällen som givits att försöka ge vårt hus en prägel av att vara mer "på-gång-att-bli-färdigt" än någonsin. Alltså måste man ibland måla med penseln i ena handen & vinglaset i den andra ;).

Men vi kom inte längre än så här... Inga foder än. Fast all panel är uppspikad! & minst ett lager grön umbra i vitt har strukits.
Så helgfriden får lägga sig & i tankarna har vi att vi åtminstone kan mysa lite på balkongen.
God Helg!

måndag 17 augusti 2009

Skälvande augusti

Nu finns det möjlighet, att tillbringa de sista skälvande augustidagarna på vår veranda, utan att dra stolar härs & tvärs :). Jag har varit på auktion & äntligen fått tag på pinnstolar!
Stadiga & alldeles lagomt slitna för en vemodig själ som min.
Endast lite tvätt med linoljesåpa & de är redo.

Växthuset går jag ständigt & funderar på.
Den viktiga fikaplatsen med utsikt så jag ser vem som kommer på besök.
Järnfönstret ska upp ovanför kaminväggen.
Så har jag lagt ut teglet för att se var & hur stora jordbäddarna ska vara. Svårt... I de innersta fyrkanterna ska det planteras permanent; persika ev. & så en eller ett par vinstockar. Teglet ska sedan täcka hela golvytan.

Till höger innanför dörren tror jag det passar med en planteringshörna, dock ska det bli en väggfast sådan. Hyllor i spröjshöjd. Fönster under bearbetning...

måndag 10 augusti 2009

Semester, växthus & sagor

Med risk för att mina linoljekittsknådande fingrar klibbar sig fast vid tangentbordet....

En tur runt Vättern har vi varit ute på, med stopp i bl a. Medevi Brunn, Vadstena, Motala, Gränna, Jönköping & Hjo. Något för alla smaker :). Radiomuseum för pappa, spelaffärer för sönerna, pysselbutiker för dottern & miljöerna i de gamla trästäderna för mamma. Bara se detta ljuvliga apotek i Vadstena, ibland är det nästa värt att få skavsår....;).
Fick en beställning på en dopstol i engelskt rött där färgerna var ganska givna medans jag fick fria händer på motivet. Har inte dekorationsmålat på ett tag så jag var lite ringrostig, letade upp lite barnböcker & fantasin gick i spinn. Lena Anderssons Maja under ett rabarberblad fick bli motivet. Blev sugen på att måla mer!

Annars är det mest växthusarbete som pågår här. Murarbetet färdigt.
Fönster, fönster, fönster & mera fönster...

Isolerat & lagt tegelkross & fyllt igen.

Detta var populärt arbete upptäckte vi då vi helt utan tjat fick hjälp av ett gäng barnarbetare.




Även lillkusinen vill ju såklart vara med!

Har inte glömt den utlovade utlottningen.... Har bara finurlat på ett pris som anstår madam ;)